Felsőtárkány a Bükk kapuja, kitűnő kiindulópontja gyalog és kerékpáros túráknak egyaránt. Eger történelmi neveztességeit  szépségeit mindenkinek látnia kell!                                               A szilvásváradi szalajka völgy ,a demjéni termál völgy,Bogács,Noszvaj, Lillafüred mind elérhető távolságban van az Akácfa vendégháztól.                                                                          Egert kerékpárral is felfedezhetjük ugyanis kerékpárút összeköttetése van  Felsőtárkánnyal!

Össze gyüjtöttünk néhány programlehetőséget reméljük segít a szervezésben.

Kis vasút

A felsőtárkányi Állami Erdei Vasút bükkhegységben található. A vonatok hétvégén és munkaszüneti napokon szállítják a kirándulni pihenni vágyókat.Természetesen külön vonat más napokra is rendelhető!Felsőtárkány fűtőház-Stimeczház  útvonalon közlekedik.

Gyalogtúrák

Magyarország legszebb legváltozatosabb hegysége a Bükk.Az élmények széles tárháza kínál kalandot és kikapcsolódást legyen szó akár komolyabb gyalogtúráról vagy könnyű erdei sétáról.A hegység kitűnő turista infrastruktúja és számos természeti szépsége rengeteg lehetőséget kínál az idelátogatóknak.         Bükk fensik,Szalajka völgy,Lillafüred és számos tanösvény.

Egeri városnézés 

Eger érseki székhely az egyik legszebb barokk városunk és egyben leglátogatottab is.Az egri vár a dobó tér a bazilika kihagyhatatlan látnivalók.Főzezonban a belváros ódon utcái megtelnek túristák nyüzsgő hadával.Gumikerekes kis vonattal is érdemes egy utazást megejteni ugyanis végállomása a Szépasszony-völgy, ahol bőven találhatunk kóstolással váró hangulatos borospincéket.

Kerékpárral

Kerékpárral a városon át-Kerékpárral a Bükkön át!           Egerszalóki elágazótól a városon keresztül Felsőtárkányig jó minőségű kerékpár út hálózat épült. A Bükki szakasz csak táblázva van de 10Km-en ként épített kerékpáros pihenők létesültek Lillafüredig-Miskolctapolcáig.

Via Ferrata

Heves megye első via ferreta pályája a bükk kapujában. Gyere és próbáld ki!

                            Termálfürdők                          

 Eger Termál

A folyamatos fürdő fejlesztések révén Eger magyarország egyik legszebb fürdőhelyei közé tartozik.Modern körülmények között élvezhetik a vendégek a víz gyógyító hatását  és  élhetik át az egri fürdőkultúra több száz éves történetét.A belvárostól csak néhány percnyire gyönyörű ligetes környezetben helyezkedik el közvetlen átjárási lehetőséggel  a Török Fürdőbe. 

Demjén termálvölgy

A Demjéni Termál Völgyben a termálfürdő egységét úgy építették meg,hogy az öt különböző hőfokú kültéri medence  mind a testnek ,mind a léleknek felüdülést jelentsen.

Bogácsi termál 

Természetes zöld környezetben található Bogácsi Thermál fürdő egész évben várja a vendégeket.Több féle medence és kényeztető szolgáltatás áll az ide látogatók rendelkezésére.

Egerszalók termál

Egerszalóki termálforrásból feltörő 65-68 fokos ásványi anyagokban gazdag gyógyvíz folyamatosan építi az impozáns látványt nyujtó csipkézett fehér kőképződményeket.Európában egyedülálló látványhoz hasonló természeti képződmény még két helyen található a világon Törökországban és amásik az Egyesült Államokban.

Termáltó-Demjén

A környéken egyedülálló mediterrán jellegű tengerpartot idéző fürdő a felnőtteknek és gyerekeknek is kellemes kikapcsolódást nyújt egész évben.

                              Videók                              

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.